Sök
Stäng denna sökruta.

Välj kött efter tillagning

Har du svårt att bestämma dig för vilket kött du ska köpa? Ingen fara, vi hjälper dig, följ vår guide nedan för att köpa det kött som vi på Basunda Gård tycker passar tillagningen bäst.

Grilla

Vildsvinskarré, vildsvinsytterfilé, vildsvinskotlett, Hjortinnanlår, Hjortrostbiff, Hjortytterfilé, Nötentrecote, Nötryggbiff, Nötflankstek etc. Att grilla kött är alltid ett vinnande kort. Det mesta köttet passar grillen, och det är relativt lätt att lyckas, men vill du vara säker på att köttet tillagas till perfektion går det alltid att använda en grilltermometer för att inte översteka.

Ugn

Vildsvinskarré (pulled pork), Hjortinnanlår, Hjortstek, Vildsvinsstek, Dovhjortsfransyska. De större detaljerna som behöver få in värmen till kärnan passar perfekt till ugn. Därför bör man steka dessa i ugn på låg temperatur men under lång tid.

Långkok

Grytbitar av jak, Grytbitar av nöt, Dovhjortsytterlår, Högrev av nöt, Älgfransyska, Nötfransyska. De flesta större detaljer passar perfekt för långkok, ju längre man låter köttet koka, dessto bättre. Grytor med långkok är perfekt att bjuda vännerna på under höstens middagar. Viltköttet passar dessutom perfekt ihop med lite enbär.

Sous vide

Dovhjortsinnanlår, Nötongle, Nötentrecote. Sous vide är perfekt för att få en jämn temperatur i hela köttet och ger även tuffare bitar en väldigt mör känsla, dock lämpar sig sous vide ej för viltets ädlare detaljer (filé etc.), dessa detaljer kan bli för möra och då få en konsistens som påminner om pastej.

Vardagsmat

Vildsvinsfärs, Dovhjortsfärs, Nötfärs Vildsvinsgrillkorv, Vildsvinsfalu eller grytbitar – ge familjen den maten de förtjänar och laga även vardagsmaten med viltkött.

Steka

Vildsvinsfilé, Hjortfilé och Dovhjortsrostbiff. De ädlaste detaljerna ska ej krånglas till, bara stek med smör tills köttet har önskad temperatur.

Alla dessa detaljer går självklart att köpa från oss på Basunda Gård, för att köpa detta kontakta oss, alternativt besök vår gårdsbutik!

tillagningsalternativ för kött

Läs mer från oss: