För jägaren

Är du jägare och vill bli av med ditt vilt? Toppen, vi köper det!

Basunda Gård är viltinsamlare till lokala jägare samt större gårdar i Sverige. Vi har viltdepåër på flera ställen i Östergötland och Småland där du som jägare kan lämna in sitt vilt för att antingen sälja det till oss, eller med återtag av slaktat, styckat, veterinärbesiktigat, trikintestat samt packat och märkt.

Vi har även samarbete med flera gårdar i Sverige där vi tar hand om viltet vid jakt.

Vill du öppna en viltdepå?

Har du en kylcontainer och vill tjäna lite extra? Då kan du ha en viltdepå för att samla in vilt till oss och tjäna pengar på varje kg som samlas in. Vi är alltid öppna för nya sammarbetspartners. Hör av er för mer information!

Prislista - sälj ditt vilt till oss

Rådjur

35 kr/kg

 

Dov-/kronHjort

42 kr/kg

 

Älg

40 kr/kg

Under 40 kg

Älgkalv

25 kr/kg

 

Under 10 kg

Vildsvin

0 kr/kg

Över 10 kg

Vildsvin

17 kr/kg

Såhär går det till när du lämnar vilt

Både du som gammal och ny viltinlämnare kan åka direkt till våra depåer för att lämna vilt. Väl på plats är det viktigt att ni följer de instruktionerna som finns på plats då vissa instruktioner kan variera. Det som är gemensamt för våra depåer är dock: 

  • Tag alla lappar av samma nummer och fäst en i bukhålan och en på eventuella organ – finns intyg och organ inte medtags fäst alla nummer i djurets bukhåla. 
  • Om du INTE är viltundersökare måste du alltid lämna in alla RÖDA organ i en påse tillsammans med djuret (hjärta, lungor, två stycken njurar, lever och mjälte) – VID AVSAKNAD KASSERAS DJURET! 
  • Om du är godkänd viltundersökare kan ni lämna in intyg för besiktning av organ och då behöver organ inte lämnas. Se då till att lämna in ett giltigt intyg där ni skriver in ID nummret på djuret. 
  • Skriv in ditt namn, telefonnummer, id på djuret viltsort samt om det är organ eller intyg (även eventuellt återtag antecknas här) på insamlingslistan. 
  • Som ny viltinlämnare är det viktigt att ni fyller i pappret med kontakt- samt kontouppgifter nogrannt så ni kan få era pengar av oss på så smidigt sätt som möjligt, för att kunna få betalt måste vi ha ditt kontonummer samt mailadress. 

Ladda ner viltundersökarblanket här: 

Viktigt att tänka på

Alla djur som lämnas till oss på Basunda Gård ska alltid vara pälsade

Vildsvin ska alltid lämnas in med huvudet

Alla röda organ (hjärta, lungor, två stycken njurar, lever samt mjälte) ska alltid medtas om ingen viltundersökare varit delaktig vid jakten

Arrangerar du jakter? sälJ ditt vilt till oss!

Vi sammarbetar med flera gårdar som säljer sitt vilt från sina jakter till oss. Vi letar alltid efter fler samarbetspartners. Kontakta oss för offert.

Våra viltdepåer:

Basunda Gård

Kontaktperson: Tobias Saanum
Basunda Gård, 590 46 Rimforsa
Tel: 070-251 23 07

Hovby Gård

Kontaktperson: Oskar Ahlström
Hovby Flygeln, 590 39 Kisa
Tel: 070-251 23 07

Stenbo Gård (ishult)

Kontaktperson: Johan Segergren
Ishult Stenbo, 572 97 Kristdala
Tel: 070-251 23 07

Åtvidaberg

Kontaktperson: Tobias Saanum
Jorog Service AB / Bäckgatan 16, 597 53 Åtvidaberg
Tel: 070-251 23 07