Sök
Stäng denna sökruta.

Jakt & Fiske på Basunda

Jakt på Klövvilt

Här på Basunda kan vi erbjuda flera olika sorters jakter beroende på ditt intresse. Vi kan bland annat erbjuda drevjakt på dovhjort, rådjur och villdsvin, smygjakt/vakjakt på dovhjort och vildsvin och även jakt i hägn på dovhjort och kronhjort.

Drevjakt

Jakten bedrivs med ett större antal hundförare med hundar som ställer och driver ut viltet ur såtarna. På drevjakten är det främst dov och vildsvin som jakten fokuseras på men det kan även förekomma älg, rådjur samt räv. 

Smygjakt/Vakjakt

För mindre sällskap erbjuder vi smygjakt/vakjakt. De viltarter som jagas då är dovhjort och vildsvin. Under smygjakt smyger ni sakta mot vinden och stannar upp för att söka av terrängen med hjälp av en kikare. Kontakta oss för mer information och prisförslag.

Jaga i hägnet​

Intresserad av att skjuta din egna mathjort eller kanske din drömtrofé? Då kan vi erbjuda jakt i vårt fina hägn. I hägnet finns både dovhjort och kronhjort. Kontakta oss för mer information och prisförslag.

Fiske

Basunda Gård är beläget precis vid sjön Björkern och kan därför erbjuda bra fiske. I Björkern hittar du bland annat aborre, gädda och röding. Sjön Åsunden ligger endast 6 km bort och erbjuder fiske på bland annat aborre, gädda och gös. Kontakta oss för fiskekort och hyra av båt.