Sök
Stäng denna sökruta.

Intresseanmälan av slakt

Börjar det bli dags att slakta djur? Då finns vi här för att hjälpa dig. Skicka in en anmälan via formuläret nedan med ett önskat datum för slakt, vi planerar sedan in det i vår kalender och försöker att matcha ditt önskade datum med det som passar oss. Men tänk på att vi inte kan garantera det datum du har önskat.

 

Djuren lämnas samma dag som slakten ska ske och inspekteras av veterinär på morgonen. Sedan återkommer veterinärerna på eftermiddagen och inspekterar kroppen efter genomförd slakt. Detta för att försäkra oss om att djuret är friskt och lämpas för köttproduktion. 

Vi tar endast emot lamm och får för återtag, nöt kan både tas emot som återtag och säljas till oss, kontakta oss för mer information kring att sälja till oss, 

Dokument som ska medtas

När du levererar dina djur till oss behöver du ha med dig djurägarförsäkran och transportdokument, dessa dokument krävs och inspekteras av veterinärerna på plats så det är väldigt viktigt att de är medtagna och korrekt ifyllda.

Utöver det vill vi även att du skriver ut och fyller i vårt styckningsformulär. Nedan hittar du dokument för lamm/får respektive nöt.

Djurägarförsäkran

När man levererar levande djur till Basunda Gård krävs alltid en djurägarförsäkran. Ladda ner den via länken nedan.

Transportdokument

Om du ska slakta lamm hos oss behövs ett transportdokument bifogat med djuren. Ladda ned det via länken nedan.

Förfrågan om slakt