Search
Close this search box.

Intresseanmälan av slakt

Börjar det bli dags att slakta djur? Då finns vi här för att hjälpa dig. Skicka in en anmälan via formuläret nedan med ett önskat datum för slakt, vi planerar sedan in det i vår kalender och försöker att matcha ditt önskade datum med det som passar oss. Men tänk på att vi inte kan garantera det datum du har önskat.

 

Djuren lämnas samma dag som slakten ska ske och inspekteras av veterinär på morgonen. Sedan återkommer veterinärerna på eftermiddagen och inspekterar kroppen efter genomförd slakt. Detta för att försäkra oss om att djuret är friskt och lämpas för köttproduktion. Vid de fall som veterinären dömer ut djuret tar vi ut avgift för slakten samt bortforsling av kadaver.  

Vi tar endast emot lamm och får för återtag, nöt har vi ibland möjlighet att köpa in, men för mestadel är det återtag som gäller.

Dokument som ska medtas

När du levererar dina djur till oss behöver du ha med dig djurägarförsäkran och transportdokument, dessa dokument krävs och inspekteras av veterinärerna på plats så det är väldigt viktigt att de är medtagna och korrekt ifyllda.

STYCKNINGSBESKRIVNING

 

Utöver det vill vi även att du skriver ut och fyller i vårt styckningsformulär. Nedan hittar du dokument för lamm/får respektive nöt.

Djurägarförsäkran

När man levererar levande djur till Basunda Gård krävs alltid en djurägarförsäkran. Ladda ner den via länken nedan.

Transportdokument

Om du ska slakta lamm hos oss behövs ett transportdokument bifogat med djuren. Ladda ned det via länken nedan.

Förfrågan om slakt